Wie zijn wij:

 

Ik ben Adrienne Jonkers. Ik heb een dochter van 27 die net afgestudeerd is en een zoon van 24 die nog lekker thuis woont en aan het werk is als chauffeur bij een biologische bakker.

Ik ben gelukkig getrouwd met Fred. Ik ben van huis uit opgegroeid met honden van klein tot groot, van kruising tot rashond.

Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar de grote honden soorten.

In 1991 ben ik met mijn partner naar Duitsland verhuisd waardoor ik  stopte met werken. Dit was voor mij de ultieme gelegenheid om aan een hond te beginnen.

Op 16 september 1991 kwam Dotty bij ons wonen. Een prachtige en hele lieve Berner Sennen.  In 2000 kwam daar onze tweede Berner Verzasca bij. Van Verzasca hebben wij twee nestjes gekregen, waarvan Ronco, een van de reuen van het tweede nestje bij ons is blijven wonen.  Dotty is uiteindelijk 10 jaar geworden.  In 2010 hebben wij in een zomer afscheid moeten nemen van zowel Ronco als Verzasca. Ik was toen heel blij dat we uit Duitsland een berner pup konden krijgen van de fokker waar Dotjes vader vandaan kwam. In september 2010 kwam Yona bij ons. Toen Yona 8 maanden was hebben we een Sint Bernard uit het asiel gehaalt als maatje voor Yona. Wij hebben haar Kayla genoemd, en was een hele lieve schat.  Helaas is ze niet oud geworden haar gezondheid liet erg te wensen over en we konden haar niet meer beter maken.  Ook heeft de slechte gezondheid van het ras de Berner Sennenhond mij doen besluiten om naar een ander ras uit te gaan kijken. Dat is heel moeilijk als je zo begaan bent met een bepaalt ras. Plus het feit dat ik gek ben van grote honden.

Toen leerde ik in de lus (woningen) achter mij een Corgi pup kennen. Een hele slimme en lieve jongen. In mijn kindertijd had ik altijd gespeeld met de hond van de buren van mijn oma. Dat was ook een Corgi dus het ras was niet helemaal vreemd voor mij.  Ik ben me wat meer gaan verdiepen in de Corgi’s. Ik kwam er achter dat het hele grappige honden zijn en heel leergierig. Het is een grote hond in een klein jasje. Ze doen echt niet onder voor een grote hond. Ze gedragen zich echt alsof ze groot zijn. Ze zijn altijd in voor een spelletje en maken je regelmatig aan het lachen.

        

Nadat we Kayla  moesten laten inslapen ben ik op zoek gegaan naar een Corgi. En zo kwam in mei 2013 Ivy bij ons wonen een Welsh Corgi Cardigen in de kleur Blue Merle. 


Uit het Laatste nestje van Ivy hebben we Fleur aangehouden. Met Fleur hebben we in december 2019 een nestje met mooie gezonde pups mogen fokken.